• Головна
  • Новини
  • Понад 400 релігійних провідників зберуться в Албанії, щоб наголосити, що мир є можливим...

Понад 400 релігійних провідників зберуться в Албанії, щоб наголосити, що мир є можливим

27.02.2015, 10:26
Понад 400 релігійних провідників зберуться в Албанії, щоб наголосити, що мир є можливим - фото 1
У Тірані 24 лютого відбулася презентація заходу, який проходитиме під гаслом: «Мир завжди можливий» й збігатиметься із 20-тою річницею завершення війни на Балканському півострові.

мир.jpg6-8 вересня 2015 р. у столиці Албанії, місті Тирані, відбудеться 28-ма Міжнародна зустріч за мир, організована Спільнотою святого Еґідія. Понад 400 релігійних провідників з 60 країн світу зберуться в «дусі Ассизу» у столиці країни, яку Папа Франциск, відвідуючи її минулого року, назвав «прикладом співжиття та братерства між релігіями». Про це повідомляє Радіо Ватикан.

У Тирані 24 лютого відбулася презентація заходу, який проходитиме під гаслом: «Мир завжди можливий» й збігатиметься із 20-тою річницею завершення війни на Балканському півострові.

У ній взяли участь представники державної влади, християнських Церков, ісламської громади та голова Спільноти святого Еґідія.

Починаючи від Міжнародного дня молитви за мир, скликаного святим Іваном Павлом ІІ у жовтні 1986 року в італійському місті Ассізі, спільнота святого Еґідія щороку організовує в різних містах Європи міжрелігійну міжнародну зустріч. Це дало змогу створити мережу приязних стосунків, яка об’єднала численних релігійних провідників у спільному зусиллі сказати «Ні!» війні у Боже ім’я. Про це повідомляє Радіо Ватикан.