• Головна
  • Новини
  • В РПЦ дійшли висновку, що лише Росія здатна врятувати світ від занепаду...

В РПЦ дійшли висновку, що лише Росія здатна врятувати світ від занепаду

27.01.2015, 13:25
В РПЦ дійшли висновку, що лише Росія здатна врятувати світ від занепаду - фото 1
Про новий світовий порядок від РПЦ.

пророк_Чаплін.jpegГлава Відділу стосунків Церкви і суспільства Московського Патріархату протоєрей Всеволод Чаплін всерйоз  вважає, що до кінця нинішнього століття Росія може залишитися єдиною ключовою цивілізацією, здатною оновити світ. Про це він сказав, виступаючи в четвер у Держдумі в рамках Третіх Різдвяних парламентських зустрічей, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Newsru.

"Головне – не економіка, не курс рубля, не обсяг тих товарів і фінансових коштів, які переходять з нашої країни в іншу країну і навпаки. Головне – не зброя", – наводить "Інтерфакс" слова о. Всеволода Чапліна. Головне, вважає він, – це те, навіщо живе народ, які цінності, заради яких він готовий думати про те, що знаходиться за межами життя однієї особистості, одного покоління і навіть цілої нації.

"Місце віри, цінностей та моральності у житті народів і держави має бути центральним, і нам потрібно протягом часу, що залишився XXI століття за це поборотися, про це говорити, заради цього діяти", – вважає о. Всеволод Чаплін.

За його твердженням, все це – для того, щоб до наступного століття, а може бути, і набагато раніше "усвідомити себе і дійсно стати однією з ключових цивілізацій у світі, а напевно – єдиною ключовою, тією цивілізацією, яка володіє цінностями, здатними життя нинішнього світу, що прагне до занепаду, оновити, змінити, перелаштувати".

Раніше глава Відділу стосунків Церкви і суспільства Московського Патріархату визначив місію Росії: "Це центр і, можливо, єдиний центр світу, який має більше підстав бути таким центром, ніж будь-яка з європейських столиць і Сполучені Штати".