• Головна
  • Новини
  • Муфтій України: Розстріл Charlie Hebdo - шок для мусульман Європи...

Муфтій України: Розстріл Charlie Hebdo - шок для мусульман Європи

08.01.2015, 11:54
Напад на редакцію у Парижі став шоком для всього європейського мусульманського співтовариства. Про це заявив муфтій мусульман України Саїд Ісмагілов.

Напад на редакцію у Парижі став шоком для всього європейського мусульманського співтовариства. Про це заявив муфтій мусульман України Саїд Ісмагілов.

"Від імені мусульман України висловлюю співчуття родичам усіх загиблих журналістів журналу Charlie Hebdo в Парижі. Незважаючи на те, що журнал публікував карикатури на пророка Мухаммада (мир йому!), що, безсумнівно, ображає релігійні почуття мусульман, такі питання повинні вирішуватися цивілізованим способом в правовому полі кожної конкретної країни. Господь їм суддя. Іслам не дозволяє влаштовувати насильство, вбивства і беззаконня, тому сьогоднішній злочин став шоком для всього європейського мусульманського співтовариства ", - цитує слова Муфтія Ліга.Новости.

Разом з тим Муфтій підкреслив, що "ми не знаємо, були злочинці мусульманами чи ні, пов'язано це з карикатурами або пов'язане із зовнішньополітичною позицією Франції, але нам дуже неприємно, що у черговий раз звинувачують іслам і мусульман". "Навіть якщо виявиться, що злочинці вважають себе мусульманами, ми - мусульмани Європи - засуджуємо такі дії", - підкреслив Ісмагілов.

Він закликав журналістів "не слідувати закликам тих, хто пропонує у всіх країнах публікувати карикатури на пророка Мухаммада". "Особливо це актуально для України, де взаєморозуміння і дружба між мусульманами і всіма іншими нашими українцями дуже важлива на тлі інформаційної та збройної війни проти нашої країни. Мені здається абсолютно не випадковим заклик Ходорковського до публікації карикатур на нашого пророка", - сказав він.

Муфтій закликав бути коректними і не розпалювати образи "через злочини окремих осіб".

Нагадаємо, 7 січня вранці під час нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі було вбито 10 співробітників журналу і двоє поліцейських. Серед загиблих - головред видання, який числився в чорних списках Аль-Каїди за карикатури на пророка Мухаммеда.

Журнал Charlie Hebdo отримав скандальну популярність після публікації карикатур на шанованого мусульманами пророка Мухаммеда.