• Головна
  • Новини
  • Ватикан схвалює рішення Куби та США про встановлення дипломатичних стосунків...

Ватикан схвалює рішення Куби та США про встановлення дипломатичних стосунків

19.12.2014, 09:50
Ватикан схвалює рішення Куби та США про встановлення дипломатичних стосунків - фото 1
Папа Франциск кілька місяців тому написав до Президентів Обами та Рауля, закликаючи їх розв’язати гуманітарні питання обопільного зацікавлення, як от становище деяких в’язнів, щоб змогти розпочати новий етап у двосторонніх стосунках.

Ватикан.jpg«Святіший Отець бажає висловити гаряче схвалення історичного рішення Урядів США та Куби встановити дипломатичні стосунки з метою подолання в інтересах своїх громадян труднощів, якими була позначена їхня нещодавня історія», – сказано у комюніке Державного Секретаріату Апостольської Столиці, присвяченому оголошеному 17 грудня 2014 р. рішенню американської та кубинської влади.

У повідомленні йдеться про те, що Папа Франциск кілька місяців тому написав до Президентів Обами та Рауля, закликаючи їх розв’язати гуманітарні питання обопільного зацікавлення, як от становище деяких в’язнів, щоб змогти розпочати новий етап у двосторонніх стосунках.

«Святий Престол, – говориться  у комюніке, – приймаючи минулого жовтня делегації двох країн, забажав надати сприяння для підтримки конструктивного діалогу щодо делікатних тем, з якого виплили задовільні рішення для обох сторін. Святий Престол і надалі надаватиме свою підтримку ініціативам двох держав, започаткованим з метою зміцнення двосторонніх стосунків та сприяння добробутові своїх громадян». Про це повідомляє Радіо Ватикан.