Папа назвав три головні гріхи ЗМІ

17.12.2014, 10:51
Папа назвав три головні гріхи ЗМІ - фото 1
"Католицькі ЗМІ мають дуже складну місію" - сприяти комунікації між людьми, нагадав Понтифік. 15 грудня 2014 року він зустрівся у Ватикані з колективом італійського католицького телеканалу "TV 2000".

1_0_840585.gif-5.gif"Католицькі ЗМІ мають дуже складну місію" - сприяти комунікації між людьми, нагадав Понтифік. 15 грудня 2014 року він зустрівся у Ватикані з колективом італійського католицького телеканалу "TV 2000".

Часто процес спілкування між людьми піддається пропаганді, ідеології, контролю з боку політики, економіки або технологій. Комунікація, в першу чергу - це говорити правду в обличчя з щирістю і свободою, переконаний Папа.

Він нагадав про "гріхи засобів масової інформації" - дезінформацію, наклеп і образу. Справжня комунікація ніколи не спрямована на те, щоб "вдарити" по людині. А саме цим часто "грішать" сучасні медіа, підкреслив Понтифік. Наклеп він назвав "найсерйознішим" з трьох гріхів ЗМІ, хоча найбільше шкодить комунікації дезінформація, оскільки вона вводить в оману, змушує вірити тільки в частину правди.

Франциск закликав працівників ЗМІ до сприяння культури зустрічі, так як конфлікти ведуть в нікуди, повідомляє Католицький медіа-центр.