• Головна
  • Новини
  • Боротьбі з наслідками Еболи буде присвячений цьогорічний «Пробіг святих» у Римі...

Боротьбі з наслідками Еболи буде присвячений цьогорічний «Пробіг святих» у Римі

31.10.2014, 10:30
Разом із спортивним заходом, в якому можуть взяти участь всі бажаючі, проводиться збірка для фінансування салезіянських місій у найгарячіших точках світу.

«Ебола: зупинімо її вже тепер», – під таким гаслом 1 листопада 2014 р. відбудеться вже сьомий з черги «Пробіг святих». Щороку, з нагоди урочистості Всіх Святих, салезіянська Фундація «Дон Боско у світі» організовує змагання зі спортивної ходьби. Старт і фініш – перед площею Святого Петра у Ватикані.

Разом із спортивним заходом, в якому можуть взяти участь всі бажаючі, проводиться збірка для фінансування салезіянських місій у найгарячіших точках світу.

Цьогорічні пожертви будуть призначені для допомоги сиротам та всім іншим, хто постраждав від вірусу Еболи, яку надаватимуть спільноти Західноафриканської Салезіянської Провінції.Беручи до уваги загострення епідемії лихоманки Ебола, Папа Франциск закликав міжнародну спільноту до конкретної боротьби з цією страшною хворобою та до надання допомоги недужим, як також до молитви за жертви цієї епідемії.

Закінчуючи загальну аудієнцію у середу 29 жовтня 2014 р., Святіший Отець сказав:

«Перед обличчям загострення епідемії Ебола, бажаю висловити глибоке занепокоєння з приводу цієї невблаганної хвороби, яка поширюється особливо на африканському континенті, зокрема, серед найбідніших верств населення. З любов’ю і молитвою я поруч із постраждалими, як також поруч з лікарями, медичним персоналом, волонтерами, чернечими згромадженнями та асоціаціями, які героїчно трудяться, щоб допомогти цим нашим хворим братам і сестрам. Знову звертаюсь до міжнародної спільноти із закликом вжити всіх необхідних зусиль для викорінення цього вірусу, конкретно полегшуючи поневіряння й страждання тих, що зазнають таких важких випробувань. Закликаю вас молитися за них і за тих, хто втратив своє життя».

За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), кількість людей, інфікованих вірусом Ебола, , при цьому понад 4,9 тисячі померли. Переважна більшість заражених людей припадає на три країни – Гвінею, Ліберію та Сьєрра-Леоне. Проти геморагічної гарячки Ебола, вперше виявленої у 1976 році в Заїрі (ДР Конго), ще не існує вакцини чи ліків, які можуть її подолати. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

 

 

 

Теги: #Ебола