• Головна
  • Новини
  • Папі Франциску запропонували очолити «ООН-релігій», яка буде ефективнішою від ООН...

Папі Франциску запропонували очолити «ООН-релігій», яка буде ефективнішою від ООН

05.09.2014, 10:58
Папі Франциску запропонували очолити «ООН-релігій», яка буде ефективнішою від ООН - фото 1
Ідею створення Організації Об'єднаних релігій висунув колишній Президент Ізраїлю, лауреат Нобелівської премії миру Шимон Перес.

Папа_і_Перес.jpgІдею створення Організації Об'єднаних релігій висунув ізраїльський лідер, лауреат Нобелівської премії миру Шимон Перес під час зустрічі з Папою Франциском, яка відбулася у Ватикані 4 вересня 2014 р. Перес запропонував Папі очолити таку організацію, «бо ООН своє віджила». Про це повідомляє білоруська служба Радіо Ватикан.

На думку Шимона Переса, після невдач міжнародної дипломатії мова йде про єдину можливість зупинити розширення насильства, яке прикривається релігією.

«У минулому велика частина воєн була мотивована ідеєю нації. Сьогодні ж війни насамперед виникають на релігійному ґрунті. Вперше в історії Святіший Отець поважається не тільки багатьма людьми, але також і різними релігіями та їх послідовниками», - сказав Шимон Перес.

Він зауважив, що сьогодні в світі виникають «сотні, а, може, навіть і тисячі терористичних угрупован», які хочуть вбивати «в ім'я» Бога. «Це - абсолютно нова війна в порівнянні з минулим, як з технічної точки зору, так і з мотивації. Щоб протистояти цій хвилі ми маємо Організацію Об'єднаних Націй. Однак, ніщо не має такої ефективності, як мають проповіді Папи, який на одній площі св. Петра збирає півмільйона людей», - сказав політик. Тому, на думку Шимона Переса, сьогодні на противагу ООН необхідно створити дієвішу Організацію – «ООН релігій».

Коментуючи аудієнцію Папи Римського для ізраїльського лідера і його пропозицію про створення «Організації Об'єднаних релігі», о. Ломбарді розповів, що Папа Франциск з увагою вислухав пропозицію Шимона Переса і пообіцяв підтримку з боку дикастерії Римської Курії, не беручи, проте, на себе жодних особистих зобов’язань.