• Головна
  • Новини
  • Жертвами релігійних конфліктів в 2013 році стали мільйони людей – доповідь Держдепартаменту США...

Жертвами релігійних конфліктів в 2013 році стали мільйони людей – доповідь Держдепартаменту США

29.07.2014, 13:30
Жертвами релігійних конфліктів в 2013 році стали мільйони людей – доповідь Держдепартаменту США - фото 1
Мільйони віруючих у світі піддалися в 2013 році релігійним гонінням і були змушені покинути свої будинки. Про це йдеться в доповіді Держдепартаменту США про свободу віросповідання, передають «Коментарі».

Am.jpgМільйони віруючих у світі піддалися в 2013 році релігійним гонінням і були змушені покинути свої будинки. Про це йдеться в доповіді Держдепартаменту США про свободу віросповідання, передають «Комментарии».

Зокрема, як наголошується в доповіді, в Сирії в результаті трирічного кризи практично не залишилося християн. Так, ще  до початку війни в місті Хомс проживали 160 тисяч осіб, які сповідують християнство. На даний момент, їх кількість не перевищує 1 тисячі. 

Крім того, в доповіді висловлене  також занепокоєння зростанням релігійного насильства в Центрально-Африканській республіці, де відбуваються зіткнення між християнами і мусульманами. У грудні 2013 року в результаті конфліктів неменше 700 людей загинули в місті Бангі. Крім того, більше 1 млн людей змушені були залишити свої будинки. 

Як говориться в доповіді, в Росії уряд виправдовує грубі порушення прав віруючих, мотивуючи це боротьбою з екстремізмом. У Китаї влада переслідує християн. Вони заарештовують тибетських буддистів просто за зберігання фотографії Далай-лами. І вони не дають можливості уйгурським мусульманам навчати релігії своїх малолітніх дітей. В Узбекистані уряд продовжує саджати у в'язницю своїх громадян, проводячи рейди під час релігійних зібрань,конфісковує і знищуючи релігійну літературу.

«У всьому світі люди стають жертвами дискримінації, насильства та агресії просто за те, що вони сповідують якусь віру ... Але можете не сумніватися: Ця тактика не пройде випробування історією», – підкреслюється в доповіді.