У Японії виявлені 8 християнських каплиць XVI століття

15.01.2014, 10:14
Відносяться до періоду переслідування християн.

В японській Такете виявлені 8 християнських каплиць періоду переслідувань християн, який розпочався наприкінці XVI ст., повідомляє УНІАН-релігії з посиланням на Sedmitza.ru.

Такете розташована в центрі префектури Оіта Кюсю. Містечко оточене гірським ланцюгом і омивається водами річки Оно. У часи перших місіонерів Такете перетворилася на один із центрів Християнства.

На сьогоднішній день в Такете з 25 тис. жителів тільки близько 300 є християнами. Загалом у Японії проживає близько 2.5 млн християн, в т. ч. члени автономної Православної церкви Японії, яка входить до складу Московського Патріархату і налічує близько 36 тис. чоловік (0.03% від загальної чисельності населення).

З початком релігійних гонінь в останній чверті XVI ст. частина християн була змушена прийняти буддизм, інші продовжували таємно сповідувати свою віру. Для спільних молитов і богослужінь в горах видовбували невеликі печери. 3 роки тому в околицях Такете Гото Атсусі виявили перші каплиці, в яких таємно зустрічалися християни.

Християнство з`явилося в Японії в середині XVI ст. Першим проповідником був єзуїт Франциск Ксаверій, що заснував в 1549 р. в південному японському місті Кагосіма невелику католицьку громаду. Особливо успішно Християнство поширювалося на острові Кюсю і в столичному регіоні Кінкі. До кінця XVI ст. в країні налічувалося близько 300 тис. християн.

Переслідування віруючих почалося в 1587 р., після заборони на перебування місіонерів, який наклав Тойотомі Хідейосі. У 1597 р. за порушення указу були розп`яті 26 християн. Заборона на Християнство діяла до 1859 р. Але репресії тривали й після реставрації Мейдзі в 1868 р., коли Японія вступила на шлях модернізації. Тільки в 1873 р. під тиском країн Заходу і США японська влада змінила законодавство щодо Християнства, дозволивши вільну проповідь.

Теги: #Японія