• Головна
  • Новини
  • У Євросоюзі збільшується кількість країн із забороною одностатевих шлюбів...

У Євросоюзі збільшується кількість країн із забороною одностатевих шлюбів

10.12.2013, 09:23
Українські Церкви і релігійні організації позитивно сприймають входження України в Євросоюз за умови збереження в країні традиційних сімейних цінностей.

Хорватія стала черговою країною у переліку європейських держав із законодавством, яке передбачає винятково різностатевий шлюб, тобто шлюб чоловіка і жінки. Ця подія додала ще один аргумент у європейську дискусію щодо можливості державної реєстрації нетрадиційніх шлюбів, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

1 грудня 2013 року в Хорватії, яка є членом Європейського Союзу, відбувся народний референдум щодо одностатевих шлюбів, — повідомляє Німецька Хвиля. Біля 66 % громадян, що проголосували, висловились за те, щоб в Конституції Хорватії було записано про шлюб як про союз жінки та чоловіка. Біля 33 % висловились проти цього.

Таким чином, Хорватія поповнила список країн ЄС, які мають у своїх Основних законах визначення шлюбу як винятково гетеросексуального союзу. Крім Хорватії, такими країнами є Латвія, Литва, Польща, Угорщина та Болгарія. Заборони одностатевих союзів на конституційному рівні мають також країни із статусом кандидата в члени Євросоюзу - Сербія і Чорногорія.

Загалом із 28 держав-членів ЄС лише у 8 одностатевим парам дозволено реєструвати в державних органах шлюб. Одностатеві шлюби на сьогоднішній день існують у 16 країнах світу, в деяких штатах США і Мексики, а також в деяких адміністративних одиницях Австралії та Великобританії.

Нагадаємо, що українські Церкви і релігійні організації позитивно сприймають входження України в Євросоюз за умови збереження в країні традиційних сімейних цінностей. У Московському Патріархаті також зацікавлені в євроінтеграції Росії, при цьому офіційні представники РПЦ закликають православні держави привносити свої цінності до Євросоюзу.