• Головна
  • Новини
  • У Болгарії на пляжі знайшли тіло митрополита Православної Церкви (Оновлено)...

У Болгарії на пляжі знайшли тіло митрополита Православної Церкви (Оновлено)

09.07.2013, 16:18
У Болгарії на пляжі знайшли тіло митрополита Православної Церкви (Оновлено) - фото 1
У Болгарії у вівторок, 9 липня, виявили мертвим митрополита Варненського і Великопреславського Кирила.

383814287.jpgУ Болгарії у вівторок, 9 липня, виявили мертвим митрополита Варненського і Великопреславського Кирила.

Тіло священнослужителя, як інформує ТСН, лежало на березі моря неподалік Варни.

Поліція почала розслідування інциденту.

За попередніми даними, митрополит потонув. Проте слідчі не виключають насильницької смерті. Між тим, за словами оточення митрополита, 59-річний владика був дуже хорошим плавцем.

Очевидці повідомили, що у митрополита були дихальна трубка і маска. За їх словами, він часто ловив мідії в цьому місці. Про це повідомила Окружна прокуратура Варни, пишуть болгарські ЗМІ.

Даних про його насильницьку смерть у правоохоронців поки що немає. "До теперішнього моменту немає ніяких даних про насильницьку смерть Варненського і Великопреславського митрополита Кирила. Його тіло упізнано близькими. Розпочато досудове провадження щодо встановлення причин і обставин смерті митрополита", –йдеться в повідомленні прокуратури.

У повідомленні наголошується, що у вівторок близько 8 ранку на аварійний телефон 112 надійшов сигнал про те, що в морі біля рибальського селища Траката був помічений плавець з маскою і трубкою, який з часом зник з поля зору. Його тіло витягли з моря рятувальники служби Пожежної безпеки та захисту населення.

Поліція проводить слідчі заходи. За повідомленням обласного управління МВС, розглядається і версія насильницької смерті.

Митрополит Кирил (в миру Богомил Петров Ковачов) народився 8 червня 1954. У сан митрополита був зведений у 1989 році. З 26 лютого 1989 керував Варненською митрополією з титулом "митрополит Варненський і Великопреславський". З 2008 по 2011 роки в період хвороби Патріарха Болгарського Максима де-факто виконував обов'язки з управління Болгарською Православною церквою. Після кончини Патріарха Болгарської Православної Церкви Максима з 10 листопада 2012 Митрополит Кирил став місцеблюстителем патріаршого престолу.