• Головна
  • Новини
  • У США Верховний суд скасував обмеження шлюбу як союзу між чоловіком і жінкою...

У США Верховний суд скасував обмеження шлюбу як союзу між чоловіком і жінкою

27.06.2013, 09:24
Таким чином, особи, які перебувають у легально зареєстрованому шлюбі з партнером тієї ж статі, отримують право на такі ж податкові пільги, допомогу в медичному забезпеченні і права на пенсію, як члени традиційних двостатевих шлюбів.

26 червня Верховний Суд США ухвалив рішення, відповідно до якого скасовується основне положення федерального закону, яке обмежувало поняття шлюбу як союз між чоловіком і жінкою, повідомляє Сatholicnews.

Рішення ухвалено п’ятьма голосами суддів проти чотирьох. Воно визнає нечинним визначення шлюбу Законом про захист шлюбу 1996 року. Таким чином, особи, які перебувають у легально зареєстрованому шлюбі з партнером тієї ж статі, отримують право на такі ж податкові пільги, допомогу в медичному забезпеченні і права на пенсію, як члени традиційних двостатевих шлюбів.

«Це трагічний день для сім’ї і нашої нації», – йдеться у заяві Конференції католицьких єпископів США, яку вони видали з цієї нагоди.

«Загальне добро усіх, а особливо дітей, залежить від суспільства, яке намагається захищати істину подружжя. Тепер настав час подвоїти наші зусилля у свідченні цієї істини», – пишуть американські єпископи. – «Наша культура занадто довго приймала як належне те, що підтверджують людська природа, досвід, здоровий глузд і мудрий Божий задум: різниця між чоловіком і жінкою має значення, а також має значення відмінність між мамою і татом. І хоча культурі неодноразово не вдалося підсилити інститут сім’ї, це не причина для того, щоб здаватися. Настав час підсилити шлюб, а не визначати його по-новому».

«Тепер, коли Верховний Суд видав своє рішення, із оновленим закликом ми звертаємося до усіх лідерів та людей цієї доброї нації рішуче виступити разом заради поширення та захисту єдиного визначення подружжя: один чоловік, одна жінка, на все життя», – йдеться у заяві, яку підписав глава Конференції єпископів США, кардинал Тімоті Долан.

 

Теги: #Шлюб