• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил назвав міфом чутки про розкол в РПЦ і зрощування її з державою...

Патріарх Кирил назвав міфом чутки про розкол в РПЦ і зрощування її з державою

28.12.2012, 16:18
Патріарх Кирил назвав міфом чутки про розкол в РПЦ і зрощування її з державою - фото 1
Gро це заявив Патріарх Кирило сьогодні на Єпархіальних зборах Москви.

Kyr1.jpgВсі заяви про те, що в Російській Православній Церкві спостерігається розкол, а також про втрату до неї довіри простих віруючих, є міфом, про це заявив Патріарх Кирило сьогодні на Єпархіальних зборах Москви, повідомляє журнал Фома з посиланням на агентство «РИА Новости».  

«Нам невідомо жодного достовірного випадку відходу з Церкви її чад в результаті розв'язаної антицерковної кампанії. А крикливі істеричні заяви деяких осіб, які нібито втратили довіру до Церкви, ще раз свідчать про те, що ці люди за способом життя і за змістом своєї віри ніколи Церкві і не належали, – заявив він.

На думку Предстоятеля РПЦ, подібні чутки, що з'являються в низці ЗМІ та Інтернет-просторі, є вигадкою і не мають під собою реальної основи.

«Абсолютно всі розмови про внутрішній розкол в Церкві, про відхід від неї віруючих виявилися блефом, ідеологічною міфологемою, непідтвердженими фактами. І дуже сумно, що цей блеф поширювали деякі навколоцерковні Інтернет-видання та окремі люди, прямо пов'язані з Церквою, – сказав Патріарх Кирил.

Він також назвав міфом чутки про зрощування Церкви і держави. При цьому Патріарх Кирил зазначив, що в році, що минає «у багатьох ЗМІ була розв'язана справжня інформаційна кампанія», багато в чому безпрецедентна.

«З чим можна це все порівняти – так це з антирелігійними витівками післяреволюційного періоду, з цими карнавалами антицерковними, з істерією, якою супроводжувалося руйнування храмів, з« безбожною п'ятирічкою», з діяльністю «Союзу безбожників». Ось з цим порівняти можна. А вся інша наша історія – вона незрівнянна з точки зору оцінки нападок на Церкву в інформаційному просторі, – підсумував Предстоятель РПЦ.