Помер Патріарх Болгарської Православної Церкви Максим

06.11.2012, 12:56
Помер Патріарх Болгарської Православної Церкви Максим - фото 1
У Софії 6 листопада у віці 98 років помер Патріарх Болгарської Православної Церкви (БПЦ) Митрополит Софійський Максим. Смерть настала близько 04:00 за місцевим часом.

maxim.jpgУ Софії 6 листопада у віці 98 років помер Патріарх Болгарської Православної Церкви (БПЦ) Митрополит Софійський Максим. Смерть настала близько 04:00 за місцевим часом.

"Став сьогодні перед Господом Його Святість Болгарська патріарх і митрополит Софійський Максим", – повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на сайт Синоду БПЦ.

29 жовтня в Болгарії відзначили 98-річчя Патріарха Максима. У той момент він перебував у лікарні і лише попросив принести йому чудотворну ікону Божої Матері "Достойно є", щоб помолитися перед нею, до того, як її віднесуть в головний храм країни.

Патріарх Максим (Марін Найдьонов Мінков) народився 29 жовтня 1914 року в селі Орешак (Ловечська область). У 1935 році він успішно закінчив Софійську духовну семінарію, в 1938 році вступив на богословський факультет Софійського університету ім. Святого Климента Охридського. У 1941 році в каплиці богословського факультету  прийняв чернечий підстриг з ім'ям Максим. Рівно через 30 років - у 1971 році - Священний Синод БПЦ обрав Максима Патріархом. У 2004 році, тодішній президент Болгарії Георгій Пирванов вручив йому найвищу державну нагороду орден "Стара планіна" першого ступеня за заслуги по збереженню духовного життя болгарського народу, а також за мудре управління Болгарської Церквою.