• Головна
  • Новини
  • У Німеччині юдеї й мусульмани разом мітингують за обрізання...

У Німеччині юдеї й мусульмани разом мітингують за обрізання

10.09.2012, 13:25

У столиці Німеччини Берліні кілька сотень юдеїв і мусульман влаштували в неділю спільну демонстрацію на протест проти рішення суду, який у червні визнав, що обрізання становить злочин завдання тілесних ушкоджень. Тим часом обрізання крайньої плоті хлопчиків чи чоловіків є одним із засадничих приписів і юдаїзму, і ісламу.

У столиці Німеччини Берліні кілька сотень юдеїв і мусульман влаштували в неділю спільну демонстрацію на протест проти рішення суду, який у червні визнав, що обрізання становить злочин завдання тілесних ушкоджень. Тим часом обрізання крайньої плоті хлопчиків чи чоловіків є одним із засадничих приписів і юдаїзму, і ісламу. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Влада Німеччини днями видала обіцяні раніше офіційні рекомендації, за якими професійних лікарів, які здійснюватимуть обрізання за релігійними традиціями, не переслідуватимуть, але це вже не стосуватиметься «могелів», юдейських «обрізальників», які не мають формального статусу лікаря.
 
За цими правилами, обидва батьки повинні дати письмовий дозвіл на цю операцію, зазначивши, що свідомі можливих ризиків, а також надати доказ «релігійної мотивації» цієї процедури, суть якого в документі не визначено.
 
Юдейська громада Німеччини вже відкинула цей план.
 
Суд у Кельні в Німеччині постановив у червні, що обрізання неповнолітніх становить злочин завдання тілесних ушкоджень. Суд виніс таке рішення в конкретній справі проти лікаря, який здійснив обрізання мусульманському хлопчикові на прохання його батьків, але це призвело до кровотечі. За рішенням цього суду, обрізання з релігійних мотивів, а не за приписом медиків, можна здійснювати тільки особам, які досягли повноліття і правоздатності.
 
Тим часом як у мусульман немає єдиного загальноприйнятого віку для обрізання, у юдеїв релігія вимагає робити це на восьмий день після народження хлопчика.
 
У Німеччині живе близько 4 мільйонів мусульман і близько 200 тисяч євреїв.