• Головна
  • Новини
  • Засуджений до смерті пастор Юсеф Надархані відмовляється прийняти іслам в обмін на помилування...

Засуджений до смерті пастор Юсеф Надархані відмовляється прийняти іслам в обмін на помилування

18.01.2012, 12:22
Засуджений до смерті пастор Юсеф Надархані відмовляється прийняти іслам в обмін на помилування - фото 1
Виконання смертного вироку християнину було відтерміновано через міжнародний тиск на владу Ірану. Верховний Суд Ірану ухвалив: якщо Юсеф Надархані відмовиться від Християнства і повернеться в іслам, винесений йому смертний вирок буде скасований.

Іранський пастор не відрікся від християнства, щоби зберегти життяЮсеф Надархані, іранський протестантський пастор, засуджений в 2010 р. до смерті за відмову від ісламу і перехід в християнство, знову відхилив запропоновану йому можливість вийти з в'язниці на свободу, повернувшись в іслам, передає CWN з посиланням на повідомлення правозахисної організації «Всесвітня християнська солідарність» (Christian Solidarity Worldwide).

Виконання смертного вироку християнину було відтерміновано через міжнародний тиск на владу Ірану. Верховний Суд Ірану ухвалив: якщо Юсеф Надархані відмовиться від Християнства і повернеться в іслам, винесений йому смертний вирок буде скасований.

Остаточне рішення у справі "відступника від ісламу" повинен прийняти аятолла Алі Хаменеї, до якого як верховному ісламському лідерові Ірану звернувся суд, повідомляє Седмица.Ру.

Як РІСУ інформувала, Юсеф Надархані походить з міста Рашт, йому 33 роки. Протягом 10 років він був пастором домашніх церков. У грудні 2006 року він був кинутий у в'язницю за обвинуваченням у відступництві, коли прийняв християнство, і за євангелізацію, але був звільнений через два тижні.

Юсеф одружений і у нього два сини – 8 і 6 років. Вони відвідували місцеву школу, коли уряд вирішив, що всі діти повинні вивчати іслам, у тому числі і діти з християнських сімей. Юсеф пішов в школу і висловив протест на підставі іранської Конституції, яка проголошує свободу релігії. В результаті секретна поліція викликала його з'явитися перед політичним трибуналом в Рашті 12 жовтня 2009 року. Тоді він був заарештований за протест і з тих пір знаходиться у в'язниці в Лакані. Пізніше звинувачення були змінені на відступництво і євангелізацію.