• Головна
  • Новини
  • Лідери світових релігій зустрінуться в Німеччині в 10-у річницю нью-йоркського теракту 11 вересня 2001 року...

Лідери світових релігій зустрінуться в Німеччині в 10-у річницю нью-йоркського теракту 11 вересня 2001 року

21.07.2011, 11:01
Конференція лідерів світових релігій у Мюнхені стане «підготовкою» до міжрелігійної зустрічі, яку Папа Бенедикт XVI скликає в Ассізі.

У Мюнхені (Німеччина) 11 вересня, в 10-у річницю нью-йоркського теракту, відкриється міжнародна зустріч лідерів світових релігій, глав держав і відомих діячів культури, пише Седмица.ru за матеріалами Zenit.

Конференція під назвою «Ми повинні жити в мирі. Діалог релігій і культур» організована архієпископом Мюнхена кардиналом Рейнхардом Марксом і католицькою Спільнотою св. Егідія (Сommunita di San Egidio), відомим у християнському світі завдяки великій соціальній діяльності.

Зустріч триватиме з 11 по 13 вересня. У ній візьмуть участь представники німецького уряду. Конференцію відкриє президент ФРН Крістіан Вульф. Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступить на пленарному засіданні Асамблеї 12 липня.

Апостольський Престол скеровує для участі у конференції кардиналів Курта Коха (голова Папської ради зі сприяння християнській єдності), Роже Ечегарая (почесний голова Папської ради «Справедливість і мир») і Леонардо Сандрі (префект Конгрегації Східних Церков).

На зустрічі буде присутня велика частина німецьких єпископів на чолі з президентом Конференції католицьких єпископів Німеччини архиєпископом Робертом Цоллічем і кардинали з великих міст Європи: Кресченцо Сепе (Неаполь), Філіп Барбарі (Ліон), Петер Ердо (Будапешт) та Луїс Мартінес Сістач (Барселона) .

Православні Церкви на зустрічі представляють Патріарх Румунської Православної Церкви Даниїл, архиєпископ Кіпрський Хризостом II, митрополит Філарет Мінський від Московського Патріархату. Також будуть Предстоятель Ефіопської Церкви Патріарх Павел, Вірменський Католікос Великої Кілікії Арам I.

З боку Реформатських Церков виступить президент ЄЦН (Євангельська Церква Німеччини) єпископ Йоганн Фрідріх.

На конференцію запрошені головний рабин Ізраїлю Йона Мецгер, головний рабин Рима Ріккардо ді Сеньї, кельнський рабин Арон Енгельмаєр, головний рабин Росії Берл Лазар.

Від мусульманського світу будуть присутні представник університету Аль-Азхар, Мохаммед аль-Рифа Тахтаві, президент Ісламського центру Нью-Делі, Вахідуддін Кхан, президент найбільшої ісламської організації в світі Нахдатул Улама Саїд Акилу Сірой та інші видатні мусульманські діячі.

З Японії, Шрі-Ланки і Камбоджі приїдуть буддійські лідери. Очікується також присутність представників індуїзму і синтоїзму.

Кардинал Маркс, представляючи конференцію пресі, заявив, що вона стане «підготовкою» до міжрелігійної зустрічі, яку Папа Бенедикт XVI скликає в Ассізі.