• Головна
  • Новини
  • Сотні пакистанських християн переходять в іслам, щоб уникнути насильства...

Сотні пакистанських християн переходять в іслам, щоб уникнути насильства

19.03.2011, 11:15
Сотні пакистанських християн переходять в іслам, щоб уникнути насильства - фото 1
Понад 20 християн щотижня відмовляються від Христа, підписуючи документ, в якому вони зізнаються, що добровільно приймають іслам — "найпрекраснішу релігію з усіх", і зобов'язуються залишитися в цій релігії до кінця життя.

христиане_в_Пакистане.jpgПонад 20 християн щотижня відмовляються від Христа, підписуючи документ, в якому вони зізнаються, що добровільно приймають іслам — "найпрекраснішу релігію з усіх", і зобов'язуються залишитися в цій релігії до кінця життя, пише Седмица.ru з посиланням на The Toronto Star.

Одним з наслідків затятих антихристиянських настроїв у суспільстві є масове звернення до ісламу християнського населення. Люди зі страху стати жертвою розправи фанатично налаштованих мусульман, побоюючись за своє життя і безпеку своїх дітей, змушені публічно відмовлятися від християнської віри.

При цьому новонавернені мусульмани отримують відповідні документи, що засвідчують їх перехід в іслам, надають можливість жити у мусульманській громаді і по суті гарантують безпечне існування.

Кореспонденти The Toronto Star опитали кількох колишніх християн в Лахорі, що прийшли до імама в медресе для отримання відповідних паперів, що підтверджують їх зречення. Всі опитані, безумовно, приховують справжні мотиви свого звернення, висловлюючи на людях щирість намірів і радіють прийняття ісламу.

45-річна Азра Мустафа, мати шістьох дітей, працює покоївкою і заробляє 2500 рупій ($ 28). «Це здорово, — говорить Азра. — Я тепер переїхала у мусульманський район, ми живемо тут як одна сім'я». На питання, чи відчуває він себе безпечніше, жінка відповіла: «Звичайно!»

Чоловік Азри залишився християнином і живе тепер окремо від дружини і дітей. Щоранку вона встає о 5 ранку для здійснення намазу, а о 9 годині йде на роботу. Повертається Азра о 7 вечора, і після вечері в їх будинок, що складається з однієї маленької кімнати, приходить вчитель-мусульманин, який навчає їх Корану і дає уроки арабської.

Хоча неможливо точно вказати, скільки випадків зречення від Христа було викликано погрозами і страхом, активісти в області прав людини зазначають, що в регіоні не рідкість випадки, коли для молодих жінок-християнок насильницька ісламізація стає результатом викрадення і примусу до шлюбу з чоловіками-мусульманами.

 

Минулої осені Салман Тасіро, губернатор Пенджабу, найбільш розвиненої провінції Пакистану, почав компанію по захисту християнки Асії Бібі, яка була засуджена до смерті за порушення закону «про богохульство». 4 січня, коли дебати щодо перегляду цього «закону» перебували в самому розпалі, Тасіро був застрелений одним із співробітників його охорони.

Суспільна реакція на вбивство Тасіро була приголомшливою. Пакистанські юристи, яких ще три роки тому громадські ЗМІ вихваляли за заслуги у збереженні незалежності державної судової системи, буквально обсипали вбивцю Тасіро пелюстками троянд на вході в будівлю суду.

У Карачі зібрався мітинг в 40 000 чоловік, охочих відсвяткувати вбивство «заклятого ворога ісламу». Тисячі постів в Facebook були присвячені затвердженню цього віроломного вбивства.

«Чесного кажучи, я був у захваті, коли дізнався, що його вбили. Нарешті-то ми від нього відбулися », — не стримує своєї радості Раджіб найм, імам медресе Джамія наймання у Лахорі. «У Корані дуже чітко сказано, що якщо ти говориш щось нехороше або різке щодо святого пророка, ти стаєш« малун », проклятим. І ми повинні ізолювати таких людей і вбивати дуже жорстоко », — додав Раджіб.