• Головна
  • Новини
  • Президент Світового Конґресу Українців закликав Патріарха Варфоломія видати Томос про автокефалію УПЦ КП...

Президент Світового Конґресу Українців закликав Патріарха Варфоломія видати Томос про автокефалію УПЦ КП

24.11.2016, 11:44
Президент Світового Конґресу Українців закликав Патріарха Варфоломія видати Томос про автокефалію УПЦ КП - фото 1
Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій 17-19 листопада завершив офіційний візит до Туреччини, де мав зустрічі з Константинопольским Патріархом Варфоломієм та з місцевими українськими та кримськотатарськими громадами.

1479760jpg.jpg-dddd.jpgПрезидент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій 17-19 листопада завершив офіційний візит до Туреччини, де мав зустрічі з Константинопольским Патріархом Варфоломієм та з місцевими українськими та кримськотатарськими громадами. Про це повідомляє сайт СКУ.

Президент СКУ закликав Вселенського Патріарха видати Томос про автокефалію Української Православної Церкви Київського Патріархату у відповідь на заклик Президента і Верховної Ради України та об’єднаної навколо СКУ 20-мільйонної української діаспори з 53-ох країн світу. Евген Чолій також передав Вселенському Патріарху Резолюцію Річних загальних зборів СКУ 2016 р. з таким закликом.

Разом з цим Президент СКУ поінформував Вселенського Патріарха про українську діаспору та про пріоритети її нинішньої діяльності, що перш за все пов’язані з захистом територіальної цілісності України від російської агресії.

У зустрічі також узяли участь Митрополит Французький Емануїл, Митрополит Смирнський Варфоломій та Директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук.

“Ця зустріч була важливою для представлення Вселенському Патріарху повної підтримки з боку української діаспори на чолі зі Світовим Конґресом Українців щодо надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві Київського Патріархату,” - заявив Президент СКУ Евген Чолій.