• Головна
  • Новини
  • Патріарха Святослава зворушили теплі слова Папи про нього...

Патріарха Святослава зворушили теплі слова Папи про нього

24.02.2016, 11:43
Патріарха Святослава зворушили теплі слова Папи про нього - фото 1
Главу УГКЦ Святослава (Шевчука) приємно вразили слова Папи, які понтифік сказав про нього під час перельоту з Мексики до Італії. Про це Патріарх Святослав розповів у Римі на прес-конференцію для представників різних міжнародних видань.

160223-1.jpg-fff.jpgГлаву УГКЦ Святослава (Шевчука) приємно вразили слова Папи, які понтифік сказав про нього під час перельоту з Мексики до Італії. Про це Патріарх Святослав розповів у Римі на прес-конференції для представників різних міжнародних видань.

“Я був приємно зворушений словами Святішого Отця по відношенні до мене», - сказав він.

«Знаючи про його щирість та відкритість у моїх стосунках з ним, бажаю бути голосом моєї пастви, її почуттів і навіть сумнівів”, - додав першоєрарх.

Нагадаємо, Святіший Отець на борту літака поділився думками про інтерв’ю Глави УГКЦ, присвячене зустрічі на Кубі й Декларації та про реакцію на нього. Говорячи про Патріарха Святослава, понтифік підкреслив свою пошану до нього та зазначив, що добре знає очільника УГКЦ, адже протягом чотирьох років вони разом працювали в Буенос-Айресі.

«Коли його у 42 роки було обрано Верховним Архиєпископом, що свідчить про те, що це – гідний муж, він приїхав до Буенос-Айреса, щоб забрати свої речі, і прийшов до мене та подарував мені іконку Пресвятої Богородиці, сказавши: “Вона супроводжувала мене протягом усього життя. Хочу залишити її тобі, що підтримував мене протягом цих чотирьох років”. Це, – зауважив Папа Франциск, – одна з небагатьох речей, яку я попросив привезти з Буенос-Айреса й тримаю її на своєму робочому столі. Отже, це людина, до якої маю велику повагу, а навіть відчуваю близькість, бо ми між собою звертаємося “на ти”».