• Головна
  • Новини
  • В Естонії православні віряни втікають з Московського Патріархату до УГКЦ...

В Естонії православні віряни втікають з Московського Патріархату до УГКЦ

21.04.2015, 11:49
В Естонії православні віряни втікають з Московського Патріархату до УГКЦ - фото 1
Парафіяни естонських церков Московського Патріархату переходять до Українській Греко-Католицькій Церкви, подалі від кремлівської пропаганди.

Храм УГКЦ в ТаллінніПарафіяни естонських церков Московського Патріархату переходять до Українській Греко-Католицькій Церкви, подалі від кремлівської пропаганди.

Про це розповіла в коментарі кореспондентові Укрінформу голова Конгресу українців Естонії, заступник президента Світового Конгресу Українців по Європі Віра Коник.

«На цьогорічному святі (Великодні – ред.) було помітно багато нових людей. З’ясувалося, що більшість з них дотепер відвідували Естонську Православну Церкву Московського Патріархату. У зв’язку з тим, що Московський Патріархат підтримує агресію Росії проти України, люди перестали туди ходити і знайшли дорогу до Української Церкви УГКЦ», - розповіла Віра Коник.

Іконостас авторства Петра ГуменюкаКрім того, вона розповіла, що цьогоріч на Великодню Літургію в Таллінні на Великдень зібралися віряни не лише зі столиці, а й з усіх куточків країни.

«Прийшли не лише українці, а й естонці та люди інших національностей», - додала вона.

Також голова Конгресу українців Естонії розповіла, що активісти культурно-просвітнього товариства «Стожари» організували у дворику церкви традиційні Великодні гаївки.

Світлини зі сайту парафії УГКЦ в Таллінні.