• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ подякував Світовому конгресу українців за працю...

Глава УГКЦ подякував Світовому конгресу українців за працю

01.09.2014, 11:02
Глава УГКЦ подякував Світовому конгресу українців за працю - фото 1
Блаженніший Святослав (Шевчук) узяв участь у щорічних зборах Світового конгресу українців, який відбувся 30 серпня в Києві.

Блаженніший Святослав (Шевчук) узяв участь у щорічних зборах Світового конгресу українців, який відбувся 30 серпня в Києві. Під час зустрічі Предстоятель виступив із привітальним словом, у якому відзначив велику роль Світового конгресу українців у донесенні правди про Україну в різних країнах світу.

«Хочу подякувати за плідну працю Світового конгресу українців у цьому році, особливо за співпрацю між Світовим конгресом українців (СКУ) та УГКЦ», - зазначив Блаженніший Святослав.

Святослав.jpg

Він сказав, що Україна сьогодні переживає один із найтрагічніших періодів у своїй історії. Але, можливо, один із найславніших. «Багато болю є в наших серцях, але ми, як християни, бачимо, що цей біль не є болем агонії. Це біль народження нового життя. Ми бачимо, як сьогодні в болях народилася нова українська політична нація, народилося українське військо, збудилася українська діаспора в усіх країнах світу», - зауважив Верховний Архиєпископ.

За його словами, проти України розв’язано сьогодні багато воєн. Одна з них – інформаційна, яка не менш небезпечна, ніж війна прямого збройного протистояння. І тут наша Церква мала нагоду протистояти разом із СКУ в різних країнах…

«Ідея розбудови українського світу, яку підхопив СКУ, починає виявлятися як справжня ідея в гуртуванні й новому імпульсі для світового українства», - відзначив Блаженніший Святослав.

31 серпня має відбутися освячення постійного офісу СКУ в Києві. «Вітаю вас з цим. Нам у Києві так було потрібне постійне представництво», - сказав Глава Церкви.Він висловив сподівання, що постійна співпраця нашої Церкви зі Світовим конгресом українців приноситиме й надалі рясні плоди. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.