• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет з архипастирським візитом перебуває у США...

Патріарх Філарет з архипастирським візитом перебуває у США

11.11.2013, 09:49
Патріарх Філарет з архипастирським візитом перебуває у США - фото 1
Візит розпочався 8 листопада.

Філарет.jpgПатріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у супроводі митрополита Хмельницького і Кам'янець-Подільського Антонія, першого проректора КПБА протоієрея Олександра Трофимлюка, професора Дмитра Степовика та журналістки 1-ого каналу Українського радіо Ніни Шаварської 8 листопада відбув з Києва до Сполучених Штатів Америки.

На другий день свого архипастирського візиту до США  Патріарх Філарет дав велике двогодинне інтрев'ю одному з найбільших телеканалів Голівуду, на основі якого має бути змонтований документальний фільм.

Після цього делегація УПЦ Київського Патріархату відвідала кафедральий Свято-Володимирський собор м. Нью-Йорк (УПЦ в США) на запрошення управи храму та зокрема голови п. Юрія Федоріва.

Патріарх Філарет також звершив візит до парафії Вознесіння Господнього м. Кліфтон, де у співслужінні митрополита Хмельницького і Кам'янець-Подільського Антонія, першого проректора КПБА протоєрея Олександра Трофимлюка, настоятеля храму протопресвітера Олега Жовніровича та багатьох священнослужителів Вікаріату УПЦ Київського Патріархату в США і Канаді відправив панахиду перед пам'ятником загиблим під час Голодомору-геноциду українського народу.

За повідомленням прес-служби Київської Патріархії, заупокійну Службу відвідала велика кількість парафіян. Після закінчення богослужіння управа Свято-Вознесенського храму влаштувала прийняття, під час якого присутні мали змогу переглянути постановку, присвячену Голодомору.

Візит триває.