• Головна
  • Новини
  • Єпископи УПЦ з діаспори закликали українців зберігати православну віру, - послання до 1025-річчя хрещення Русі-України...

Єпископи УПЦ з діаспори закликали українців зберігати православну віру, - послання до 1025-річчя хрещення Русі-України

09.07.2013, 11:00
Єпископи УПЦ з діаспори закликали українців зберігати православну віру, - послання до 1025-річчя хрещення Русі-України - фото 1
Представники Постійної Конференції Українських Православних Єпископів поза межами України звернулися до українців з посланням з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Русі-України.

99988-ii.jpgПредставники Постійної Конференції Українських Православних Єпископів поза межами України звернулися до українців з посланням з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Русі-України. Владики УПЦ закликали вірян міцно триматися віри, яку передав святий Володимир.

«Нехай за молитвами нашого Просвітителя Святого Князя Володимира Великого Всемилостивий Господь зміцнює нас у Святій Вірі Православній, допоможе нам подолати всі життєві труднощі, щоб ми могли бути достойними і вірними дітьми своєї рідної Української Православної Церкви і рідної України», - йдеться у посланні.

Православні єпископи з діаспори зазначають, що християнська віра не була чужою для українців. У першому столітті на київських пагорбах Євангеліє проповідував апостол Андрій Первозваний. За часів Князя Ігоря християни побудували в Києві свою церкву Св. Пророка Ілії. Велику роль в розповсюдженні християнства відіграла Свята Рівноапостольна Княгиня Ольга.

«Ставши володарем Київської Держави, Св. Володимир Великий відзначався як жорстокий войовничий управитель. Але вдивляючись в розвиток інших християнських держав, він поступово змінював свої поганські погляди на християнські», - констатують владики.

Єпископи УПЦ з діаспори наголошують, що Православна Церква називає Святого Князя Володимира рівноапостольним.

«А це означає, що у своїй ревності і в проповідуванні Христового Євангелія він рівнявся святим апостолам», - кажуть вони.

«Завдяки його мудрому провидінню, Україна з вірою в Христа пройшла через усі віки. З тією ж вірою Україна переможе усі незгоди і залишиться нескореною і вірною прикладу свого великого апостола і Хрестителя Святого Князя Володимира, “бо він наш апостол, він наш хреститель, він славний Божий наш обновитель”, - зазначають представники Постійної Конференції Українських Православних Єпископів поза межами України.