• Головна
  • Новини
  • Керуючий справами УПЦ (МП) зустрівся з керівниками національних Біблійних товариств...

Керуючий справами УПЦ (МП) зустрівся з керівниками національних Біблійних товариств

14.12.2016, 11:34
Керуючий справами УПЦ (МП) зустрівся з керівниками національних Біблійних товариств - фото 1
Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) 12 грудня зустрівся з групою керівників національних Біблійних товариств. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

phocapg.jpg-ddd.jpgКеруючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) 12 грудня зустрівся з групою керівників національних Біблійних товариств. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

У групу, яку очолив Майкл Перу, генеральний директор Об’єднаних біблійних товариств, увійшли також керівники Шотландського, Норвезького та Британського і закордонного біблійних товариств.

На зустрічі також був присутнім співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) С.М. Бортник.

Митрополит Антоній розповів гостям про ситуацію з перекладами та розповсюдженням Біблії в Україні, про новий проект перекладу Нового Заповіту, що здійснюється силами УПЦ (МП) для богослужбових потреб. Обидві сторони висловили задоволення рівнем співпраці та згадали складні часи радянського часу, коли навіть зберігання Святого Письма розглядалось як державний злочин.

Гості змогли отримати відповіді на ряд запитань щодо позиції Української Православної Церкви Московського Патріархату щодо внутрішнього життя Церкви та ситуації в країні загалом. Вони розповіли про святкування «свята Слова Божого», та інші проекти, що здійснюються Українським Біблійним товариством в цьому році, коли відзначається 25-та річниця створення товариства.

Наприкінці зустрічі гості отримали подарунки, а після її завершення побували на екскурсії святинями та печерами Києво-Печерської Лаври.