• Головна
  • Новини
  • Віце-ректор Українського католицького університету отримав у Польщі нагороду ім. Єжи Ґєдройця...

Віце-ректор Українського католицького університету отримав у Польщі нагороду ім. Єжи Ґєдройця

02.12.2016, 14:21
Віце-ректор Українського католицького університету отримав у Польщі нагороду ім. Єжи Ґєдройця - фото 1

Спеціаліст з історії України та польсько-українських відносин Боґуміла Бердиховська та український публіцист, громадський діяч, член-засновник Української Гельсінської групи, віце-ректор Українського католицького університету у Львові Мирослав Маринович отримали нагороду ім. Єжи Ґєдройця.

Маринович.jpgСпеціаліст з історії України та польсько-українських відносин Боґуміла Бердиховська та український публіцист, громадський діяч, член-засновник Української Гельсінської групи, віце-ректор Українського католицького університету у Львові Мирослав Маринович отримали нагороду ім. Єжи Ґєдройця.

Нагороду було створено у першу річницю смерті Єжи Ґєдройця редакцією щоденного часопису Rzeczpospolita. Її вручають за дослідження спадщини паризького часопису Kultura, який був важливим осередком польської еміграції, а також за творче продовження місії Єжи Ґєдройця у науці.

Цього року нагороду отримали спеціаліст з історії України та польсько-українських відносин Боґуміла Бердиховська і видатний український інтелектуал, публіцист, перекладач, педагог, громадський діяч, а також проректор Українського католицького університету у Львові Мирослав Маринович.

Минулого року лауреатами нагороди ім. Єжи Ґєдройця був литовський поет і есеїст Томас Венцлова та Інститут Великого Князівства Литовського з Каунаса, передає «Польське радіо».