• Головна
  • Новини
  • Кнесет Ізраїлю розгляне резолюцію про визнання Голодомору 1932−1933рр. актом геноциду...

Кнесет Ізраїлю розгляне резолюцію про визнання Голодомору 1932−1933рр. актом геноциду

15.11.2016, 09:48
Кнесет Ізраїлю цього пленарного тижня розгляне проект резолюції про визнання Голодомору 1932−1933 років актом геноциду українського народу. Відповідне рішення ухвалила в понеділок президія Кнесету на чолі зі спікером Йоелем Едельштейном.

Кнесет Ізраїлю цього пленарного тижня розгляне проект резолюції про визнання Голодомору 1932−1933 років актом геноциду українського народу. Відповідне рішення ухвалила в понеділок президія Кнесету на чолі зі спікером Йоелем Едельштейном.

Про це повідомило почесне консульство Ізраїлю в Західному регіоні України, інформує Лівий берег.

«Протягом багатьох років Кнесет не визнавав Голодомор «актом геноциду українського народу» і «актом насильства проти людства, який був спрямований сталінським режимом на знищення людей». Час це змінити», — цитує консульство віце-спікера Кнесету, депутата від партії «Лікуд» Наву Бокер.

Ініціював розробку резолюції про визнання Голодомору актом геноциду українського народу почесний консул Держави Ізраїль Олег Вишняков. За його словами, ізраїльські депутати змінили свою думку з приводу Голодомору після відвідування Національного музею «Меморіал жертв Голодомору».

«Я щасливий бути причетним до такого історичного моменту. Факт того, що ізраїльські парламентарії розуміють необхідність прийняття цієї резолюції, робить наші народи ближчими. Ізраїльтяни — єдиний народ, який, як ніхто, розуміє трагедію українців, той умисний геноцид, який був ініційований сталінським режимом. Ми поділяємо цей біль разом», — заявив Вишняков.

Ізраїль може стати 25 країною, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу. Кількість жертв цієї трагедії, згідно з рішенням Апеляційного суду Києва — 10 млн 65 тис. осіб.