• Головна
  • Новини
  • Предстоятель Київського Патріархату зустрівся з Послом Польщі в Україні...

Предстоятель Київського Патріархату зустрівся з Послом Польщі в Україні

26.08.2016, 09:42
Предстоятель Київського Патріархату зустрівся з Послом Польщі в Україні - фото 1
25 серпня 2016 року в синодальній залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні Генриком Літвіном.

посол.jpg25 серпня 2016 року в синодальній залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні Генриком Літвіном.

У зустрічі також взяли участь Голова інформаційного управління архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) та заступник посла Республіки Польща в Україні Рафал Вольські.

Патріарх Філарет відзначив важливість присутності Президента Польщі Анджея Дуди на святкування 25-ліття Незалежності України.

«Президент висловив прохання про те, що має бажання взяти участь у святкуваннях ще рік тому і відзначив, що для нас, для Польщі 25-ліття незалежності це дуже важлива справа й ми хочемо бути учасниками урочистостей на найвищому рівні», – повідомив Генрик Літвін.

«Якщо взяти останні події, які пов’язані із бажанням України вступити в Європейський Союз, то Польща доклала найбільше зусиль, як підтримкою в Європейському союзі, в Європі так і в засобах масової інформації»,– наголосив Предстоятель Київського Патріархату.

Патріарх Філарет за сумлінну працю в Україні нагородив Генрика Літвіна Орденом рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ ступеня. «Ми високо цінуємо Вашу працю в Україні, дружні й братні стосунки України та Польщі і сподіваємось на те, що й надалі Польща допомагатиме Україні ввійти у Європейський Союз та зробити реформи» – сказав Глава УПЦ КП.

«Я переконаний, що так буде. Дуже дякую, це велика честь для мене. Я дуже дякую не тільки за цю високу нагороду, а й за можливість спілкування з Патріархом та за спільні справи, які були реалізовані впродовж 5-ти років, за велику активність Вашої Святості в Польсько-Українських справах і за цю велику допомогу в їхній реалізації», – висловив подяку Посол Польщі в Україні.

Учасники зустрічі виявили особливу стурбованість щодо ситуації на сході України на що Патріарх Філарет сказав: «Не треба забувати, що світом керує Бог. Ми віримо, що існує Бог і віримо, що Він створив світ, і віримо, що Він керує цим світом. Чи може зло перемогти добро? Чи може зло перемогти Бога? Не може. І тому як би події не розгорталися, якими б вони не були трагічними, –завжди закінчується все перемогою добра і правди. Такого в історії не було, щоб перемогло зло».

Наприкінці зустрічі Патріарх Філарет подякував гостям за зустріч і конструктивну бесіду та подарував нові друковані видання Київської Патріархії, а Генрик Літвін подарував книгу про Польські кафедральні костели. Про це повідомляє Прес-центр Київської Патріархії.