• Головна
  • Новини
  • У Москві ставлять пам'ятник князю Володимиру без схвалення ЮНЕСКО...

У Москві ставлять пам'ятник князю Володимиру без схвалення ЮНЕСКО

05.08.2016, 12:19
У центрі Москви на Боровицькій площі почалися підготовчі роботи зі встановлення пам'ятника князю Володимиру. Місце, де його збираються ставити, входить в буферну зону всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка ще не завершила експертизу проекту.

У центрі Москви на Боровицькій площі почалися підготовчі роботи зі встановлення пам'ятника князю Володимиру. Місце, де його збираються ставити, входить в буферну зону всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка ще не завершила експертизу проекту. Про це повідомляє  «Коммерсант».

В ЮНЕСКО виданню заявили, що Росія повинна врахувати всі зауваження міжнародних консультативних органів, перш ніж приступати до виконання будь-яких робіт в цій зоні.
При цьому Боровицький пагорб вже повністю перерили бульдозерами і обгородили під будівельний майданчик. У московському департаменті капремонту підтвердили, що проводяться роботи з благоустрою перед установкою пам'ятника, повідомляє російське видання.

Відкриття пам'ятника князю Володимиру заплановане на 4 листопада. Його проект розроблений Російською військово-історичною спілкою під керівництвом міністра культури Росії Володимира Мединського. Спочатку пам'ятник збиралися ставити на Воробйових горах, що викликало різкий суспільний протест і призвело до перенесення проекту на Боровицьку площу.