• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск закликав Путіна виконувати Мінські домовленості...

Папа Франциск закликав Путіна виконувати Мінські домовленості

11.06.2015, 10:15
Папа Франциск закликав Путіна виконувати Мінські домовленості - фото 1
Зустріч російського президента і Папи Франциска протривала близько години при закритих дверях в папській бібліотеці.

Президент РФ Володимир Путін запізнився на зустріч з Папою Римським на годину і десять хвилин, повідомляє в Twitter  CatholicNews.

Зустріч російського президента і Папи Франциска протривала близько години при закритих дверях в папській бібліотеці.

Папа Франциск в ході переговорів закликав усі сторони, що мають відношення до українського конфлікту, виконувати Мінські домовленості.

Путін подарував Папі панно із зображенням храму Христа Спасителя і кілька томів Православної енциклопедії.

У відповідь Папа підніс Путіну медальйон із зображенням ангела-миротворця. "Цей медальйон, який був вироблений художником минулого століття, зображує ангела, який приносить і мир, і справедливість, і солідарність, і захищає. А також цей текст, в якому є роздуми про те, що Євангеліє нам приносить світло в життя, і радість, і там є геополітичні роздуми і про нас, і про наше життя ", - сказав Понтифік президенту. Зазначимо, що цей традиційний подарунок Папа вручає при зустрічах зі світовими лідерами.

6 червня Папа Римський Франциск заявив, що відчуває "атмосферу війни" у світі. "Багато сьогоднішні конфлікти в світі нагадують щось на зразок третьої світової війни, яка розгортається поетапно, і в контексті глобальних комунікацій ми відчуваємо атмосферу війни", – заявив Понтифік.

Путін.jpg