УГКЦ та МЗС України у Римі домовилися про співпрацю

27.05.2015, 15:47
УГКЦ та МЗС України у Римі домовилися про співпрацю - фото 1
У Римі 26 травня Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) зустрівся з Павлом Клімкіним, міністром закордонних справ України. Зустріч відбулась в рамках візиту очільника зовнішнього відомства України до Святого Престолу.

IMG_1100.gif-7.gifУ Римі 26 травня Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) зустрівся з Павлом Клімкіним, міністром закордонних справ України. Зустріч відбулась в рамках візиту очільника зовнішнього відомства України до Святого Престолу.

Як інформує сайт УГКЦ в Італії, Патріарх Святослав та міністр домовилися про співпрацю УГКЦ та МЗС України в сфері міжнародних відносин. Йшлося, зокрема, про координацію діяльності між міжнародним відділом УГКЦ та головним зовнішнім відомством України.

Ввечері Павло Клімкін відвідав собор Святої Софії - головну святиню УГКЦ за кордоном. Молитву за Україну очолив Патріарх Святослав (Шевчук). Після Богослужіння першоєрарх привітав міністра закордонних справ на “українській землі у Вічному Місті”. Він також ознайомив гостя з історією та діяльністю цього українського духовного і культурного центру в Римі.