• Головна
  • Новини
  • Кримським татарам хадж до Мекки профінансує Саудівська Аравія...

Кримським татарам хадж до Мекки профінансує Саудівська Аравія

21.04.2015, 10:55
Кримським татарам хадж до Мекки профінансує Саудівська Аравія - фото 1

Саудівська Аравія має намір цього року посприяти у фінансуванні хаджу для 200 паломників з Криму. Таку домовленість досягнуто під час зустрічі Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з надзвичайним і повноважним послом Королівства Саудівської Аравії в Україні Джудія Алхазалом, повідомляють «Крим. Коментарі».

20150-k.gifСаудівська Аравія має намір цього року посприяти у фінансуванні хаджу для 200 паломників з Криму. Таку домовленість досягнуто під час зустрічі Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з надзвичайним і повноважним послом Королівства Саудівської Аравії в Україні Джудія Алхазалом, повідомляють «Крим. Коментарі».

«Враховуючи складне правове та соціально-економічне становище мусульман Криму, Королівство Саудівська Аравія розгляне питання про фінансове забезпечення здійснення хаджу для 200 паломників з Криму за рахунок відповідних благодійних фондів Королівства», - повідомляє пресс-служба Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу.

Ритуали хаджу починаються за день до свята жертвопринесення Курбан-байрам, який в 2015 році припадає на 24-27 вересня.

Хадж або паломництво в Мекку - особливий обряд поклоніння Всевишньому, один з п'яти стовпів ісламу. Кожен смусульманин зобов'язаний його здійснити раз у житті.

У 2014 році в Мекку від’їжджало 150 мусульман Криму. Цього року мусульманам, які проживають на території Криму, виділено 300 квот на здійснення хаджу.