• Головна
  • Новини
  • Папа назвав війну в Україні «братовбивчою», у Москві задоволені...

Папа назвав війну в Україні «братовбивчою», у Москві задоволені

04.02.2015, 15:26
Папа назвав війну в Україні «братовбивчою», у Москві задоволені - фото 1
Напередодні Патріарх Московський піддав критиці політику, що проводиться в Українській Греко-Католицької Церкви та подякував Ватикану за його збалансований підхід до української кризи.

Папа_і_Кирил.jpg«Моя думка знову лине до улюбленого українського народу, – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції у середу, 4 лютого 2015 року. – На жаль, ситуація погіршується та посилюється протистояння між сторонами. Молімося, насамперед, за жертви, між якими дуже багато цивільних, та за їхні родини, і благаймо у Господа Бога, щоб якнайшвидше припинилося це жахливе братовбивче насильство. Знову звертаюся з наполегливим закликом докладати всі зусилля, також і на міжнародному рівні, для відновлення діалогу – єдиного можливого шляху для повернення миру і згоди на цю багатостраждальну землю».

«Браття й сестри, – додав Папа, – коли я чую слова “перемога” і “поразка”, відчуваю у серці глибокий біль і смуток. Це не є правильні слова. Єдиним правильним словом є слово “мир”. Це єдине правильне слово! Я думаю про вас, браття і сестри українці... Задумайтеся: це ж війна між християнами. Ви всі отримали те ж саме Хрищення! Ви боретеся між християнами, Отож, задумайтеся над цим згіршенням. І молімося, тому що наша молитва є протестом перед Богом в період війни!». Про це інформує Радіо Ватикан.

Варто зазначити, що напередодні Патріарх Московський піддав критиці політику, що проводиться в Українській Греко-Католицької Церкви та подякував Ватикану за його "збалансований підхід до української кризи". Про це повідомляє Інтерфакс-релігія.

"Сьогодні свіжі конфлікти в Україні в світлі останніх політичних подій в країні викликають стурбованість у наших відносинах з Римо-Католицькою Церквою. Починаючи з самих перших акцій протесту в Києві в кінці 2013 року, Українська Греко-Католицька церква підтримує одну сторону, яка штовхала до повалення влади, використовуючи націоналістичні і часто русофобських гасла. Керівництво Української Греко-Католицької Церкви і більшість її представників роблять винятково політизовані заяви, які не допомагають покінчити з громадянським протистоянням. У той же час, я хотів би з задоволенням відзначити, що Святіший Престол  завжди проводив збалансовану позицію щодо ситуації в Україні і намагається уникати будь-яких односторонніх оцінок, закликаючи  до мирних переговорів і припинення збройних зіткнень ," – прокоментував позицію Ватикану щодо України Патріарх Кирил.