У Ватикані показали що саме везуть до Львова

30.01.2015, 15:59
У Ватикані показали що саме везуть до Львова - фото 1
Представники Посольства України при Святому Престолі показали, як відбувався процес транспортування Нерукотворного образу Ісуса Христа.

10940.gif-9.gifПредставники Посольства України при Святому Престолі розповіли та показали, як відбувався процес транспортування Нерукотворного образу Ісуса Христа і як виглядає сама реліквія.

Низку фотографій та супроводжуючий текс вони виклали на своїй Фейсбук-сторіці.

Перед тим, як вирушити до України реліквія «пройшла» шляхом транспортування через зали Апостольського палацу – Залу Реджіа та відому на весь світ Сікстинську капелу, де відбувається Конклав – зібрання кардиналів для обрання Понтифіка. Святиню встановили у величезний ящик синього кольору, який під наглядом охорони та священнослужителів вивезли із території Ватикану.

За словами помічника Понтифіка, Скарбника Апостольського Храму Павела Бенедіка, який особисто супроводжував реліквію до Львова, Спас Нерукотворний – це найдавніша християнська реліквія, яка зберігається у Ватикані (V ст.).

«З огляду на свій вік образ постійно перебуває у закритому приміщенні й демонструється широкому загалу виключно під час спеціальних оказій та на короткий період. Східну Європу реліквія відвідує вперше в історії. Ми щиро віримо, що Спас Нерукотворний принесе в Україну такий потрібний всім мир», - сказав П.Бенедік.

Святиня прибула до Львова 30 січня й вже цього ж дня о 18.00 Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звершить Богослужіння, після якого буде відкрито доступ до привселюдного почитання нерукотворного образу. 

103854.gif-6.gif

10487567.gif-g.gif