• Головна
  • Новини
  • У Росії священики РПЦ проводжають з іконками добровольців на Донбас...

У Росії священики РПЦ проводжають з іконками добровольців на Донбас

10.12.2014, 10:24
У Росії священики РПЦ проводжають з іконками добровольців на Донбас - фото 1
Один з добровольців повідомив, що серед російських депутатів розглядається питання про наділення російських добровольців спеціальним статусом.

Росія.pngНезважаючи на постійні запевнення російського політичного і церковного керівництва про нейтралітет щодо військового протистояння на території України, в Російській Федерації за участю православного духовенства централізовано формуються воєнізовані групи добровольців для закидання на територію Донецької та Луганської областей, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на відеорепортаж Тетяни Корневої та Олега Мутовкіна на томському телеканалі ТВ2.

"Перша група добровольців вирушила сьогодні з Томська в Луганську область", – йдеться в репортажі російських тележурналістів, опублікованому 7 грудня 2014. Група складається з 31 людини у віці від 23 до 50 років, багато пройшли Афганістан і Чечню. Організував відправку всеросійський Союз ветеранів Афганістану. За інформацією журналістів, зараз такі загони добровольців відправляються в Україну зі всього Сибіру. Наприклад, в репортажі згадується, що з Барнаула на Донбас виїхала група з 200 чоловік.

Спорядили томський загін на гроші спонсорів. Добровольців проводжає православний священик, який роздає їм іконки, з напутніми словами виступають офіцери. Відправка на російсько-український кордон здійснюється організовано автобусами.

Михайло Колмаков, голова правління ТРО "Російський союз ветеранів Афганістану", визнав, що "дуже багато хлопців виїхало туди поодинці і вже деякі повертаються, тому було прийнято рішення централізовано направити групу". З нею буде підтримуватися зв'язок в Росії.

Один з добровольців повідомив, що серед російських депутатів розглядається питання про наділення російських добровольців спеціальним статусом.