• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил закликав світ надати підтримку «канонічній Православній Церкві в Україні – Церкві-страдниці і миротворцю»...

Патріарх Кирил закликав світ надати підтримку «канонічній Православній Церкві в Україні – Церкві-страдниці і миротворцю»

26.09.2014, 11:08
Патріарх Кирил закликав світ надати підтримку «канонічній Православній Церкві в Україні – Церкві-страдниці і миротворцю» - фото 1
У своєму зверненні до ХІІ сесії форуму «Діалог цивілізацій», яка триває на грецькому острові Родос, Московський Патріарх Кирил в черговий раз сказав неправду про ситуацію в Україні.

1_venzel.jpegУ своєму зверненні до ХІІ сесії форуму «Діалог цивілізацій», яка триває на грецькому острові Родос, Московський Патріарх Кирил в черговий раз сказав неправду про ситуацію в Україні.

Так,  Патріарх Московський агресію Росії проти України називає не чим іншим як «братовбивчою війною». Глава РПЦ розповів і про страждання УПЦ (МП) в Україні та про те, як  вона потерпає від жорстоких переслідувань.

Московський Патріарх конфлікт на Сході України представляє як такий, що загрожує набрати релігійного характеру.

Ось слова Патріарха Кирила, які оприлюднив офіційний сайт РПЦ:

«Викликом для всього міжнародного співтовариства стала криза в Україні, яка з політичного протистояння переросла в братовбивчу війну . На південному сході країни протягом місяців лилася кров, донині порушуються права людини, люди страждають від ран, хвороб, розрухи, невлаштованості. Багато тисяч біженців покинули свої будинки.

На жаль, ситуація посилюється спробами піддати Українську Православну Церкву публічній нарузі, забрати у неї храми і монастирі. Все це – боляче ранить серця мільйонів віруючих, створює загрозу надання конфлікту релігійного характеру. У таких умовах дуже важлива міжнародна підтримка канонічної Православної Церкви в Україні – Церкви-страдниці, Церкви-миротворця. Закликаю всіх відчути біль українського народу як свою і зробити все можливе, щоб запобігти новій ескалації насильства.

В умовах наростаючої в світі економічної, соціальної та геополітичної нестабільності на всіх небайдужих людей лягає особлива відповідальність за успіх миротворчої місії, яка передбачає спільні зусилля з подолання локальних і міжнародних конфліктів».