• Головна
  • Новини
  • Польські активісти за партнерства з УПЦ КП привезли 15 авто та цінну допомогу українським військовим...

Польські активісти за партнерства з УПЦ КП привезли 15 авто та цінну допомогу українським військовим

15.09.2014, 16:09
Польські активісти за партнерства з УПЦ КП привезли 15 авто та цінну допомогу українським військовим - фото 1
Ці всі речі разом з продуктами активісти з Польщі відправили у батальйони, що знаходяться в зоні АТО.

Допомога_2.jpgАктивісти з Польщі від Центру підтримки добровольців у суботу, 13 вересня, привезли в Київ вантаж на півмільйона гривень разом з 15 позашляховиками для потреб українських військових у зоні АТО. Кошти були зібрані в Польщі, зокрема від фундації “Покоління” від Пшемислава Міцкевича та фундації “Шепецька” від Павла Васонжніка. Партнером Центру підтримки добровольців став Відділ соцслужіння та благодійності УПЦ КП.

Комплекти термобілизни, амуніція для бійців, засоби особистої гігієни, докладні мапи місцевості на Сході, медикаменти, аптечки першої допомоги, апарат для очистки води,  і головне – 15 позашляховиків для військових. Ці всі речі разом з продуктами активісти з Польщі відправили у батальйони, що знаходяться в зоні АТО.

Частина допомоги доставлена до Новоград-Волинська, куди ненадовго повернулись бійці 30 бригади, щоб згодом знову повернутись у  зону бойових дій.

Окрім того, одна з 15 машин разом з 500 молитовниками та кількома сотнями натільних хрестиків відправилась у Северодонецьк та Слов’янськ, щоб послужити місцевим бійцям. Разом з машиною відправився і священик УПЦ КП, щоб поспілкуватись з військовими.

Вантаж благословив клірик Михайлівського монастиря ігумен Фотій з благословіння настоятеля архиєпископа Агапіта. Вони освятили речі від польських активістів, які були відправлені на Схід. У свою чергу ігумен Фотій закликав всіх мешканців братньої Польщі разом з іншими мешканцями Європи молитись за Україну та панування миру в країні. Про це інформує прес-служба Відділу соцслужіння та благодійності УПЦ КП.