• Головна
  • Новини
  • Я написав Папі про біль нашого народу, - Патріарх УГКЦ про свій лист до понтифіка...

Я написав Папі про біль нашого народу, - Патріарх УГКЦ про свій лист до понтифіка

27.08.2014, 14:07
Я написав Папі про біль нашого народу, - Патріарх УГКЦ про свій лист до понтифіка - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) розповів, про що йшлося у його листі до Папи, який понтифік згадав у недільні проповіді на площі святого Петра у Ватикані перед паломниками.

svyatoslav.jpgПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) розповів, про що йшлося у його листі до Папи, який понтифік згадав у недільні проповіді на площі святого Петра у Ватикані перед паломниками.

«Насамперед, я хотів представити Святішому Отцеві глибоке горе нашого народу», - зізнався він у розмові із редактором італійського відділу Радіо Ватикану.

«Біль численних поранених цивільних осіб, біль стількох українських військових, які були взяті у полон, біль матерів, що втратили своїх дітей, біль Церкви-матері, яка страждає разом із своїми дітьми», - додав Глава УГКЦ.

Патріарх Святослав (Шевчук) розповів, що у своєму листі до Римського Архиєрея він навів факти нищення терористами УГКЦ на Донбасі.

«Це все я написав Святішому Отцеві, розповідаючи також конкретні факти з життя нашої Церкви на Донеччині: невеликий монастир Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії захоплений російськими бойовиками. Нашого єпископа з Донецька вигнали з його осідку і його канцелярія захоплена разом з усіма документами. Численні священики змушені залишити їхні храми», - зазначив Блаженніший Святослав.

«Тому люди волають. Волають до неба, благаючи справедливості, благають миру, благають міжнародної солідарності, бо Україна буде дійсно спроможна протистояти цій агресії тільки тоді, коли матиме підтримку міжнародної солідарності», - наголосив Глава УГКЦ.