• Головна
  • Новини
  • Задля миру в Україні та світі польський єпископ закликав паству молитися і утримуватися від алкоголю...

Задля миру в Україні та світі польський єпископ закликав паству молитися і утримуватися від алкоголю

23.07.2014, 11:40
Задля миру в Україні та світі польський єпископ закликав паству молитися і утримуватися від алкоголю - фото 1
Утримуватися від алкогольних напоїв в намірі миру в Україні та світі та молитися закликав єпископ-помічник Бєльсько-Живецької дієцезії Пьотр Грегер.

Грегер_w.pngУтримуватися від алкогольних напоїв в намірі миру в Україні та світі та молитися закликав єпископ-помічник Бєльсько-Живецької дієцезії Пьотр Грегер.

На місцевому радіо «Ангел Бескидів» він виступив з таким закликом, згадавши збитий малазійський літак із 298 загиблими та ізраїльсько-палестинський конфлікт.

Єпископ заохотив вірних своєї дієцезії, серпень, який Церква у Польщі проводить як місяць особливої турботи про тверезість, утримання від алкоголю, жертвувати в намірі миру в Україні та світі.

«Майже три сотні неповинних людей зазнали смерті, це невиправна катастрофа. Церква не залишається байдужою. Це вже не питання самого лиш українського народу, але всесвітня проблема. Я закликаю, аби кожен, хто може, узяв піст в намірі миру у світі», — заохотив єпископ. Також він нагадав, що польські єпископи просили про це у лютому ц. р., коли тривав Майдан.

«Не чекаймо на заклик чи звернення пастирів, але в дусі відповідальності долучімося до молитви солідарності з тими, хто страждає від насильства», — сказав єпископ Грегер. Про це повідомляє Католицький часопис Credo.