• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ висловив співчуття рідним і близьким загиблих у літаку на Донеччині...

Глава УГКЦ висловив співчуття рідним і близьким загиблих у літаку на Донеччині

18.07.2014, 16:23
Глава УГКЦ висловив співчуття рідним і близьким загиблих у літаку на Донеччині - фото 1
Патріарх Святослав (Шевчук) від імені УГКЦ висловив співчуття рідним і близьким загиблих у літаку на Донеччині та закликав світову спільноту зробити все можливе для припинення збройної агресії проти України.

svyatoslav.jpgПатріарх Святослав (Шевчук) від імені УГКЦ висловив співчуття рідним і близьким загиблих у літаку на Донеччині та закликав світову спільноту зробити все можливе для припинення збройної агресії проти України. Про це йдеться у його листі до послів іноземних держав, який оприлюднив Департамент інформації УГКЦ.

«Жахлива звістка надійшла зі Сходу України, де терористи збили літак Боінг 777 малайзійської авіакомпанії з 298 особами на борту. До сотень жертв військової агресії проти України долучилися невинні життя громадян інших народів світу, зокрема і Вашої країни. Ця трагедія вкотре показала, що зло, яке впродовж останніх місяців роздирає тіло нашого народу, несе реальну загрозу миру й безпеці в усьому світі.

Пройняті великим болем із приводу цього злочину, висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих, запевняючи про наші молитви і близькість із ними в їхньому горі, яке стало й нашим горем. «Всемилостивий Господи, прийми у свої обійми душі невинно убієнних, посели їх в оселях праведних, сподоби їх вічного миру і блаженства!».

Уся наша Церква молиться за вічний спочинок невинно убієнних. Залишаємося в молитовній єдності з родинами загиблих та всіма страждаючими з приводу цієї трагедії.

Закликаємо всю міжнародну спільноту зробити все можливе для припинення збройної агресії проти України, відновлення миру та недопущення подібної трагедії в майбутньому. Просімо у Всемилостивого Бога дару тривалого миру для України і цілого світу».