• Головна
  • Новини
  • Московський «правозахисник» закликав РПЦ очиститися від «моральних виродків» в УПЦ (МП)...

Московський «правозахисник» закликав РПЦ очиститися від «моральних виродків» в УПЦ (МП)

01.06.2014, 13:58
Московський «правозахисник» закликав РПЦ очиститися від «моральних виродків» в УПЦ (МП) - фото 1
Директор Правозахисного центру Всесвітнього російського народного собору Роман Сілантьєв виступив з різкою критикою глави Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоєрея Георгія Коваленка.

Директор Правозахисного центру Всесвітнього російського народного собору Роман Сілантьєв виступив з різкою критикою глави Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоєрея Георгія Коваленка. Причиною критики стала оцінка о. Георгієм дій сепаратистів на сході України і священиків, які замінили «рясу на камуфляж, а хрест — на автомат».

Речник УПЦ (МП) засудив дії терористів на сході України. «Якщо людина незаконно бере до рук зброю, захоплює громадян у полон, то це зло, з яким треба боротися. Але законними державними методами», — сказав о. Коваленко.

Р. СілантьєвНатомість Р. Сілантьєв вважає інакше. «Георгій Коваленко виразно помилився церквою. З такими поглядами потрібно служити у філаретівців, уніатів або суздальських розкольників, — наводить слова російської діяча «Інтерфакс-релігії». — Так, слід чесно визнати, що частина духовенства Української Православної Церкви зрадила свою віру і паству. Ось тільки нова київська влада цю зраду зовсім не оцінила, і доля іуд виглядає зовсім незавидною», — заявив журналістам Р.Сілантьєв.

«Я дуже сподіваюся, що за підсумками подій на Україні моя Церква очиститься від великої групи моральних виродків в рясах, які ганьблять високе звання священнослужителя. Їм не місце в одній Церкві з тими пастирями, які зараз на Донбасі та Луганщині з ризиком для життя продовжують служіння Богу і людям», — підсумував Р.Сілантьев.

Пригадуємо, що у день президентських виборів, 25 травня, група озброєних представників терористичної організації «Луганська народна республіка» увірвалась до двох виборчих дільниць, погрожуючи розправою членам виборчих комісій, і намагалася зірвати вибори. У результаті сутички бійці АТО їх затримали. Керівником нападників виявився Володимир Марецький, який є активістом так званого донського козацтва, настоятелем одного з місцевих храмів Московського Патріархату. 27 травня керівництво Луганської єпархії УПЦ (МП) відсторонило цього священика від виконання пастирських обов’язків.

Також в Одесі СБУ затримала групу терористів, які виявилися членами ВГО «Православне козацтво», яке діє під офіційною опікою УПЦ (МП).