• Головна
  • Новини
  • Глава МЗС Німеччини високо оцінив роботу групи «Примирення» в Україні...

Глава МЗС Німеччини високо оцінив роботу групи «Примирення» в Україні

19.05.2014, 15:35
Глава МЗС Німеччини високо оцінив роботу групи «Примирення» в Україні - фото 1
У вівторок, 13 травня 2014 року, Одесу відвідав Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер. Він приділив увагу ролі Церкви в умиротворенні нинішньої ситуації в Україні.

Одесаw.gifУ вівторок, 13 травня 2014 року, Одесу відвідав Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер. Він приділив увагу ролі Церкви в умиротворенні нинішньої ситуації в Україні, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Під час візиту дипломат зустрівся з пастором одеської кірхи, керівником української Групи «Примирення» Андрієм Гамбургом. У розмові йшлося про роль Церков у процесі примирення після подій 2 травня.

Як зазначив пастор Гамбург, події, які забрали життя 48 людей, є трагедією для всього міста. Те, що відбулося в Одесі, – це щось чужорідне для цього міста.

"Ця біда прийшла в наше миролюбне місто і поставило під питання все, чим одесити пишалися сторіччями – мирними відносинами між численними народами, які її населяють. Жити в Одесі після 2 травня – це означає, жити в процесі усвідомлення власної провини за те, що трапилося, жити з бажанням прощати і визнавати свою власну провину", – сказав пастор Гамбург.

Пастор висловив загальну думку церковних лідерів Одеси, зазначивши, що процес примирення буде нелегкий.

"Нам доведеться починати його як би потемки, бо повної правди про те, що сталося 2 травня, ми не знаємо і може бути ніколи не дізнаємося до кінця. Єдине що сьогодні може об'єднати одеситів – це скорбота про загиблих людей, в розумінні того, що вони стали жертвами підступності ззовні".

У ході бесіди міністр Штаймайер висловив інтерес до діяльності Групи «Примирення» та висловив надію на те, що спільними зусиллями державних, громадських та церковних об'єднань, йдучи шляхом діалогу, українці зможуть досягти відновлення миру, як в Одесі, так і в країні в цілому.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі в ході заворушень, що почалися з нападу на мирну ходу городян на підтримку єдності України, загинули 48 людей і 247 постраждали.