У Празі встановили 107 хрестів на честь "Небесної сотні"

25.04.2014, 10:21
У Празі встановили 107 хрестів на честь "Небесної сотні" - фото 1
107 дерев’яних хрестів встановили в одному із парків Праги. Кожен з них – як зображення героя "Небесної сотні", які загинули через київські протистояння наприкінці лютого.

107 дерев’яних хрестів встановили в одному із парків Праги. Кожен з них – як зображення героя "Небесної сотні", які загинули через київські протистояння наприкінці лютого. Про це повідомляє радіо "Свобода".

До меморіальної акції долучилися екс-міністр закордонних справ Чехії, місцеві політики та більше сотні містян. Водночас, Мартін Углірж, представник громадського об’єднання Чехії "Хочемо демократичну Україну", розповів й про одну з останніх жертв донбаської кризи – депутата Володимира Рибака. Його некролог приєднали до стіни пам’яті на місці символічного кладовища.

Прага.jpg

На акції вшанування був присутній й Олександр Медведєв – один із поранених героїв Майдану, якого взяли на лікування чеські лікарі. Чоловік наголосив: Росія вживає подвійних стандартів, коли говорить про захист мітингувальників на Сході.

"Я хотів би подивитися на ту Росію, яка так хоче і бореться за права і свободи у нас, на Україні – я хотів би подивитися, як би вона вирішувала ті самі дії, якби вони були в Росії. Вони просто придушили би в той же день – і все" – вважає активіст. Також Олександр Медведєв нагадав присутнім про недавні навчання російського ОМОНу із розгону масових протестів, а також інші прояви агресивних дій Кремля стосовно інакомислячих – зокрема, в Чечні та Афганістані.