Патріарх УПЦ КП: Путін – це Гітлер сьогодні

23.04.2014, 11:22
Патріарх УПЦ КП: Путін – це Гітлер сьогодні - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет вважає, що у міжнародній політиці президент Росії Путін копіює дії Гітлера і тому так само трагічно завершить свою політичну кар’єру.

Патріарх УПЦ КП Філарет вважає, що у міжнародній політиці президент Росії Путін копіює дії Гітлера і тому так само трагічно завершить свою політичну кар’єру.

Про це очільник Київського Патріархату розповів у інтерв’ю «5 каналу».

Філарет.jpg

«Світ порівнює його з Гітлером, тому що Путін діє так само як Гітлер. Він теж захищав судетських німців, які перебували на території Чехословаччини. Приєднав Австрію, незалежну державу. Обманув свій народ за допомогою пропаганди. Те саме робить сьогодні Путін: відібрав Крим, сподіваємося тимчасово, своє населення ввів в оману, ніби у нас діють фашисти. І багато росіян повірило. Обставини повторюються. Тому світ і порівнює його із Гітлером», - сказав він.

Патріарх зазначив, що Бог ніколи не буде на боці нападника, а Росія у відношенні до України виступає у ролі агресора.

«Треба звернути увагу, що це є агресія: Путін, Росія нападає, і тому Росія є агресором, а раз вона є агресор, то Бог нападника не підтримуватиме. Бог не може бути з неправдою і зі злом. А раз Бога там немає, то там не може бути перемоги», - зауважив першоєрарх.

«Бог завжди на стороні бідних, поневолених, на боці жертви агресії. Чому весь світ став на захист України? А тому, що побачив, що страждає невинна держава, яка віддала свою ядерну зброю, а тепер зазнає нападок з боку гаранта. І народ, і світ бачить це, і тому стали на захист України і ООН, і ЄС, і США , НАТО. Увесь світ підтримує і дивується довготерпінню України, що вона так довго терпить. Бог також довготерпеливий, але приходить кінець і його терпінню. І нашому терпінню теж прийде кінець. І тому ми маємо право на захист. А Гітлер, оскільки він був агресором, то завершив свою історію ганебно, сам покінчив життя і довів до ганьби німецький народ. Те ж саме буде і з Путіним», - резюмував Патріарх Філарет.