• Головна
  • Новини
  • Російська Православна Церква не з Богом, а з владою, - Патріарх Філарет...

Російська Православна Церква не з Богом, а з владою, - Патріарх Філарет

13.03.2014, 14:25
Російська Православна Церква не з Богом, а з владою, - Патріарх Філарет - фото 1
Російська Православна Церква першою повинна була б звернутися до Путіна з вимогою припинити агресію супроти України. Однак Патріарх Кирил цього не зробив, бо його Церква підтримує державну владу, вона не має свободи і руки її зв’язані.

9e1609c7142-f.jpgexklusiv.gifРосійська Православна Церква першою повинна була б звернутися до Путіна з вимогою припинити агресію супроти України. Однак Патріарх Кирил цього не зробив, бо його Церква підтримує державну владу, вона не має свободи і руки її зв’язані.

Про це 13 березня заявив Патріарх Філарет під час прес-конференції в Українському кризовому медіа центрі.

«Хто як не Російська Церква повинна була бути першою, хто міг зупинити керівництво Росії. Але вони не зупинили, бо вони є заодно із своїм керівництвом», - сказав він.

«Я хочу запитати вас: ви з Богом, чи з владою? Якщо ви з владою, яка чинить беззаконня, то ви не з Богом!», - продовжив думку першоєрарх.

Патріарх Філарет зауважив, що РПЦ завжди підтримувала владу.

«І не тільки тепер за часів Путіна. Так було за радянські, за царські часи. Російська Церква завжди була пов’язана з владою. Вона не має свободи, її руки зв’язані. Тому РПЦ, зокрема Патріарх Кирил, нічого правдивого сказати не зможе. Буде говорити напівправду. А напівправда – це гірше, ніж відкрита брехня», - наголосив Патріарх Філарет.