• Головна
  • Проекти
  • Джон Керрі відзначив величезну миротворчу роль українських Церков під час Революції гідності...

Джон Керрі відзначив величезну миротворчу роль українських Церков під час Революції гідності

05.03.2014, 10:32
Джон Керрі відзначив величезну миротворчу роль українських Церков під час Революції гідності - фото 1

Державний секретар США Джон Керрі сьогодні, 4 березня, перебуваючи з офіційним візитом у Києві, зустрівся з представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, під час якої відзначив величезну миротворчу роль українського релігійного середовища під час подій на Майдані Незалежності.

kerri_vrt-a.jpgДержавний секретар США Джон Керрі 4 березня, перебуваючи з офіційним візитом у Києві, зустрівся з представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, під час якої відзначив величезну миротворчу роль українського релігійного середовища під час подій на Майдані Незалежності.

Зустріч Держсекретаря з релігійними діячами відбулася на вулиці Інститутській, куди вони прибули, щоб разом покласти квіти та вшанувати пам'ять загиблих Небесної сотні.

Також Джон Керрі разом із представниками українських Церков пройшовся іншими барикадами Майдану. На барикадах було дуже багато простих людей, з якими високопосадовець США безпосередньо поспілкувався. Люди мали можливість висловити йому свою точку зору щодо того, що відбувалося в Україні в останні три місяці, а особливо 18-20 лютого, коли загинуло майже сто мирних людей.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, Патріарх Святослав (Шевчук) подякував Джону Керрі за приїзд в Україну і попросив про міжнародну підтримку для українського народу та української влади. У спілкуванні з Держсекретарем Предстоятель УГКЦ відзначив, що факт його присутністьі зараз у Києві, а особливо на Майдані, є дуже важливою для українців.

На зустрічі з Держсекретарем були представники єврейської, мусульманської спільнот і християнських Церков України. Глава Церкви попросив американського високопосадовця звернути увагу, що в Україні немає міжконфесійного чи міжетнічного протистояння. Джон Керрі відповів: «Так, я бачу це».