• Головна
  • Новини
  • Всесвітня Рада Церков виступила проти військового вирішення кризи в Сирії...

Всесвітня Рада Церков виступила проти військового вирішення кризи в Сирії

20.09.2013, 15:00
Всесвітній Рада Церков – міжнародна організація, створена в 1948 році. До її складу входять 348 християнських Церков із понад 100 країн.

Представники різних християнських деномінацій, які зібралися напередодні в швейцарському місті Боссе на конференцію Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ) , провели консультації з питань кризи в Сирії, підсумком яких стало комюніке, в якому підкреслюється , що ВРЦ не бачить можливості вирішити сирійський конфлікт шляхом військового втручання, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Newsru.

"Не може бути жодного військового вирішення кризи в Сирії. Міжнародне співтовариство має з усією відповідальністю підійти до знаходження політичного вирішення конфлікту і досягнення миру для всіх в Сирії – заради порятунку багатьох людських життів", – підкреслюється в документі, поширеному прес -службою Московського Патріархату.

"Християни в Сирії є невід'ємною частиною багатогранного сирійського суспільства, яке має багату історію. У всьому світі Церкви покликані працювати з урядами своїх країн для мирного розв'язання кризи", – наводить ИТАР - ТАСС текст комюніке.

Представники релігійних спільнот оприлюднили численні свідчення про страждання, що випадають на долю сирійських християн. "Постійно збільшується число християнських сімей, які покидають країну. Існує реальна загроза того, що багата своєю багатовіковою християнською історією Сирія може повністю позбутися християнської присутності", –наголошується в заяві.

Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату ( ВЗЦЗ МП ) митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв ), виступаючи перед учасниками консультації, закликав християнські Церкви по всьому світу "чинити вплив на уряди своїх країн з метою запобігання військових рішень" і підкреслив, що Російська Православна Церква співпрацює з російським керівництвом для досягнення мирного вирішення сирійської проблеми. "Ми раді бачити, що ця співпраця дає плоди", – сказав голова ВЗЦЗ МП.

У зустрічі також взяли участь колишній генеральний секретар ООН Кофі Аннан і спецпредставник ООН по Сирії Лахдар Брахімі.

Всесвітній Рада Церков – міжнародна організація, створена в 1948 році. До її складу входять 348 християнських Церков із понад 100 країн.