Глава УГКЦ закликав долучитися до молитов за мир у Сирії

04.09.2013, 14:41
Глава УГКЦ закликав долучитися до молитов за мир у Сирії - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) закликав вірян долучаючись до заклику Папи Франциска і приєднатися 7 вересня до посту і до молитви за мир у Сирії.

Святослав.w.jpgexklusiv.gifПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) закликав вірян долучитися до заклику Папи Франциска  і провести день 7 вересня у пості та молитві за мир у Сирії.

«З усього серця звертаюся до всіх вас: єпископів, священиків, богопосвячених осіб і мирян Української Греко-Католицької Церкви в Україні та поза її межами – з проханням приєднатися до заклику Папи Римського і найближчої суботи «єдиним серцем і єдиними устами» разом з усією Вселенською Церквою присвятити свої молитви за мир у Сирії, Близькому Сході та всьому світі», - йдеться у зверненні першоєрарха.

Під час веб-конференції на РІСУ Глава УГКЦ також зауважив, що між християнами Сирії та греко-католиками України існують тісні зв’язки.

«Добрим приятелем є Патріарх Григорій, якому я торік на освяченні відновленого собору святої Софії у Римі обіцяв нашу солідарність і молитву. Ми постійно спостерігаємо за подіями у Сирії. З прикрістю можемо сказати, що саме християни стають першими жертвами цього конфлікту. Терплять фізичне і моральне насилля, є жертвами жахливих убивств, викрадень, шантажу», - зазначив він.

«Нещодавно Патріарх Григорій назвав будь-яке втручання у Сирію злочином, а Святіший Отець Папа Франциск закликав християн до молитви за мир у Сирії. Ми в Україні теж долучимося до того заклику», - підкреслив Глава УГКЦ.