• Головна
  • Новини
  • Міністр закордонних справ Польщі позитивно оцінив звернення Синоду УГКЦ щодо Волинської трагедії...

Міністр закордонних справ Польщі позитивно оцінив звернення Синоду УГКЦ щодо Волинської трагедії

21.03.2013, 09:47
Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський, представляючи в польському Сеймі пріоритети польської зовнішньої політики, серед іншого торкнувся і теми 70-річчя Волинської трагедії.

Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський, представляючи в польському Сеймі пріоритети польської зовнішньої політики, серед іншого торкнувся і теми 70-річчя Волинської трагедії. Керівник польського міністерства закордонних справ позитивно оцінив нещодавнє Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви щодо Волинської трагедії, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Також міністр висловив переконання, що діалог польсько-українського примирення має відбуватися в дусі поваги до історичної правди.

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук), нанадаємо, з приводу 70-річчя Волинської трагедії висловив переконання, що відносини між українським і польським народом потрібно будувати в дусі взаємного примирення та прощення.

«Щоб наше минуле не отруювало нашого майбутнього. Адже ми два братніх народи, сини одної Католицької Церкви. І ми разом повинні визнати наші гріхи. Ми разом маємо перепросити один одного, обійнятися і будувати спільне європейське майбутнє», – зазначив у коментарі Глава УГКЦ.