• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил розширив географію святої Русі: тепер це Росія, Україна, Білорусь, Молдова "і інші країни"...

Патріарх Кирил розширив географію святої Русі: тепер це Росія, Україна, Білорусь, Молдова "і інші країни"

14.11.2012, 09:55
Патріарх Кирил розширив географію святої Русі: тепер це Росія, Україна, Білорусь, Молдова "і інші країни" - фото 1

Патріарх Московський Кирил, який прибув 9 листопада з візитом до Ізраїлю, зустрівся з Патріархом Єрусалимським Феофілом III, з головним рабином Ізраїлю Йоной Мецгером (зустріч проходила в канцелярії рабинату), головою Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом (Абу Мазеном) і Президентом Ізраїлю Шимоном Пересом.

Киртл_-_рабин.jpegПатріарх Московський Кирил, який прибув 9 листопада з візитом до Ізраїлю, зустрівся з Патріархом Єрусалимським Феофілом III, з головним рабином Ізраїлю Йоной Мецгером (зустріч проходила в канцелярії рабинату), головою Палестинської адміністрації Махмудом Аббасом (Абу Мазеном) і Президентом Ізраїлю Шимоном Пересом, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рravoslavie.by и Портал-кредо.

Під час зустрічі з главою Єрусалимської Церкви Патріарх Кирил виступив з промовою, розширивши межі святої Русі:

"Як прочани з Росії, України, Білорусі, Молдови та інших країн Святої Русі ми прибули у Святий Град, щоб одностайно засвідчити наше глибоке шанування до вікової охоронниці святинь Палестини – до Святої Матері Церкви, збережене нашими народами протягом багатьох століть ще від загальної їх хрещальної купелі у водах Дніпра. Ми хотіли б оновити наші братні почуття, розігріти серця теплом взаємної любови, і в світі Христовому і єднанні з Вами спільно піднести на Гробі Господа подяку і прохання про мир усього світу, про добрий стан святих Божих Церков і за спасіння всіх ".

Раніше в Московській Патріархії висували на "особливу", провідну роль в "Русском мире" російського народу, російської мови та російських національних цінностей. Про це заявляли ідеологи концепції "Русского мира" – Патріарх Кирило в доповідей 3 листопада 2009 року на III "Асамблеї Русского мира" і замголови ВЗЦЗ Московської Патріархії ігумен Филип (Рябих) у доповіді 17 червня 2010 в Центрі соціально-консервативної політики (ЦСКП) в Москві перед слухачами проекту «Школа російської політики».